energie zakelijk vergelijken

Tips: hier moet je op letten met zakelijk energie vergelijken

Blog

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent met een eigen kantoorpand weet je waarschijnlijk als geen ander dat de zakelijke energierekening hoog kan zijn. Natuurlijk heb je het één en ander nodig wat betreft energie zakelijk, maar stiekem baal je best wanneer de energierekening aan het eind van de maand komt. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt ondernemen waardoor de energierekening iets lager wordt. Wat dacht je van energie zakelijk vergelijken? Met het vergelijken van meerdere energieleveranciers vind je altijd de beste deal. In dit artikel geven we je enkele tips waar je op moet letten bij het vergelijken van zakelijke energie.

Altijd online vergelijken van zakelijke energie

Bespaar jezelf zoveel mogelijk tijd door meerdere energieleveranciers te bellen en te vragen naar de beste deal en check gewoon online welk bedrijf het best bij je past. Vandaag de dag kun je heel eenvoudig een zakelijke energiedeal afsluiten. Op Energie-Zakelijk.nl vind je bijvoorbeeld een zogeheten energievergelijker die volledig online voor jou op zoek gaat naar een passende aanbieding. Het enige dat je hiervoor hoeft te weten is je jaarlijkse energieverbruik en je eventuele wensen. Ga je bijvoorbeeld voor een energiecontract met een vast tarief of kies je voor een flexibel tarief? Onze tip: vergelijk jaarlijks, zodat je altijd een scherpe prijs hoeft te betalen. Energieleveranciers stunten namelijk ieder jaar met hun prijzen.

Wat zijn de leveringstarieven?

Bij het vergelijken van zakelijke energie moet je op een aantal punten letten. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de leveringstarieven. Op basis daarvan kun je namelijk voor jouw bedrijf het beste aanbod vinden. Hierbij wordt er gekeken naar twee soorten tarieven: het tarief dat je betaalt per m3 en kWh en de vaste leveringskosten. Bij sommige aanbiedingen zijn de vaste leveringskosten laag en lijkt het een aantrekkelijke deal. Wanneer je wat beter kijkt, blijkt dat de overige tarieven wel hoog liggen. Dit kan ook andersom het geval zijn – voor ieder bedrijf kan het anders zijn wat de beste aanbieding is. Vraag een expert op het gebied van energie eventueel advies bij het kiezen van jouw zakelijke energiecontract, zodat je de juiste keuze kunt maken wat betreft de tarieven.

Opzegtermijn en einddatum zijn belangrijk

Tot slot moet je rekening houden met zowel de opzegtermijn als de einddatum van een zakelijk energiecontract. Het handigst is om dit al te doen op het moment dat je een zakelijk contract afsluit. Je moet namelijk precies op het juiste moment een nieuw contract aanvragen: precies tijdens de opzegtermijn en voordat de einddatum verstreken is. Doe je dit eerder? Dan krijg je te maken met een opzegboete; geld dat je moet betalen voor de energie die je niet hebt afgenomen, maar wel afgesproken hebt om af te nemen. Doe je dit te laat? Dan wordt het energiecontract stilzwijgend verlengd, vaak tegen hoge(re) verlengingstarieven. Van beide gevallen word je absoluut niet blij, dus zorg ervoor dat je precies op het juiste moment overstapt. Natuurlijk kun je al eerder beginnen met het vergelijken van zakelijke energie, zodat je een beetje weet waar je aan moet denken wat betreft kosten voor een eventueel nieuw contract.

Geef een reactie