Geïnspireerd surfen

Blog

Een van de vele voordelen die het internet te bieden heeft, is voor mij de inspiratie die je er kan opdoen. Er zijn tips te vinden hoe je je interieur kan opleuken, hoe je een goede foto kan maken en waar je allemaal in kan investeren. Het andere woord voor internetten geeft het voor mij goed weer: surfen. De zon schijnt, je ziet de horizon die wijst op oneindige verten en jij beweegt voort op de golven van de zee. Die golven blijven komen en je kan zelf kiezen welke golf je pakt. Die oneindigheid aan mogelijkheden die het internet te bieden heeft, geeft me een bevrijdend gevoel. Net zoals surfen op het water dat doet. Natuurlijk zie ik ook de nadelen van internet, maar dat is weer voor een andere blog. Nu wil ik graag de nadruk leggen op de positieve mogelijkheden. Het onderwerp waar ik vaak inspiratie voor zoek, is koken. Je kan gratis en voor niks zoveel heerlijke recepten vinden! Er zijn tijden geweest dat ik het nogal een opgave vond om elke dag weer te koken. Totdat ik tijdens een reis kennismaakte met ander soort eten en ik geïnspireerd raakte.

Betoverd door een stad

Er zijn van die fijne herinneringen die je een goed gevoel blijven geven als je eraan terugdenkt. Vaak zijn dat de herinneringen waarin iets bepalends gebeurde. Na die belevenis leerde je iets nieuws kennen en ging je anders leven. Een van die momenten is voor mij mijn eerste bezoek aan Barcelona. Ik vond het echt een geweldige stad. De stedentip Barcelona bracht me bijvoorbeeld naar het Park Güell van Gaudi dat me deed denken aan alle sprookjes die ik vroeger hoorde, maar ook een Flamenco-show die me totaal betoverde en ook van het prachtige historische centrum kon ik geen genoeg krijgen. En dit was nog maar een greep aan wat de stad allemaal te bieden had. Er was zoveel in me op te nemen, dat ik niet naar huis wilde. Ik wist dus toen al dat ik vaker terug zou komen. Maar wat me helemaal fan maakte, was het eten dat ik daar geproefd heb. Eenmaal thuis ging ik direct aan de slag om ook zo’n overheerlijke paella te kunnen maken. Natuurlijk lukt het dan niet meteen om hem net zo lekker te maken, maar ik was vastberaden door te zetten. Dus zocht ik allerlei recepten op die ik van het gerecht kon vinden, keek waarin ze verschilden en bleef het proberen. Toen ik eenmaal tevreden was met het resultaat, richtte ik me op andere Spaanse gerechten.

Een duik in verschillende keukens

Ik maakte gegrilde groenten en viskroketjes, Spaanse tortilla en gehaktballetjes. Ineens vond ik het leuk te koken en kwam ik niet te kort aan inspiratie. Ik leerde er kruiden beter door kennen en kreeg zin om ook andere keukens uit te proberen. Hoewel ik bijvoorbeeld Aziatische gerechten ook zeker kan waarderen, merk ik toch dat ik een voorkeur heb voor de mediterrane keuken. Zo houd ik bijvoorbeeld ook erg van Franse, Marokkaanse en Italiaanse gerechten. Mijn advies is dan ook eens andere dingen klaar te gaan maken die je gewend bent. Voor je het weet, word je een echte keukenprinses!

Geef een reactie