rondreis vietnam

De beste vakantie ideeën voor deze zomer!

Blog

Wie houdt er nou niet van vakantie? Genieten van de zon en je vrije tijd; de wereld ontdekken en je constant even realiseren hoe klein je eigen leventje dan lijkt en hoe onbelangrijk alle dingen zijn waar je je de rest van het jaar zo druk om maakt. Dat gevoel, daar doen we het voor. Alles voelt intenser in de zomer, echter, mooier. Al zit je een boek voor de tiende keer te lezen op je eigen balkon, komt het in het zonnetje toch 10 keer harder aan. Heerlijk is dat! Maar omdat we zo naar dit gevoel verlangen blijven we toch in bepaalde vakantie-ideeën hangen. Ieder jaar naar dezelfde Franse camping of steeds een nieuw resort in hetzelfde gebied van Spanje. Maar er valt nog veel meer te ontdekken!

Over de bergen

Al ben je dan misschien op zoek naar de zon en lijkt het logischer om rond de zee te zoeken naar vakantiebestemmingen, de andere kant op vind je ook prachtige plekken. In Zwitserland vind je enorme prachtige bergen. En zolang je beneden blijft hoef je het niet koud te hebben! Gedurende de zomer houdt er namelijk vrijwel altijd een temperatuur aan tussen de 20 en 25 graden. Heerlijk als je op te warme plekken juist liever binnen zit of snel verbrand in te felle zon! Lekker warm buiten zitten en van de zon genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een knalrode huid zodra je naar binnen gaat en geen zorgen over airco op je slaapkamer. En als er iets is waar je je klein naast voelt zijn dat de bergen!

Anders Azië

Een minder populaire vakantiebestemming in de zomer is Azië. Maar daar lijkt de laatste tijd gelukkig verandering in te komen! Steeds meer mensen maken een rondreis Vietnam. Het fijne aan een rondreis is dat je constant ergens anders komt. In zo’n veelzijdig land als Vietnam kunnen daar de landschappen enorm verschillen. Je hebt dus eigenlijk allerlei verschillende vakanties in één! Misschien minder geschikt als je op je ligbedje naast het zwembad wil liggen, want op zo’n rondreis is stilzitten geen optie. Ga er lekker op uit en ontdek een nieuwe cultuur en een hele nieuwe wereld die die van ons ineens raar laat lijken.

Stel je eigen rondreis samen

Een goed begin is het halve weg, en daar valt de voorpret van een vakantie plannen ook onder. Als je jezelf dit jaar dus uit wil dagen, probeer alles eens zelf in elkaar te puzzelen in plaats van via een site te plannen die alles voor je regelt! Zo heb je jouw vertrouwde vakantie, maar toch een nieuwe uitdaging.

Geef een reactie