Online marketing bureau

Haal het maximale uit je webshop

Blog

Er wordt meer en meer online geshopt. Waar een aantal jaar geleden de hele stad nog volliep op de avond voor kerst of sinterklaas, winkelt de meerderheid nu online. Dat is ook wel logisch, want het bespaart heel veel tijd en je vindt artikelen die je in de winkel lastig of niet kunt vinden. Ook kan je tegenwoordig bij veel webshops gratis je artikelen terugsturen als ze niet bevallen. Geen wonder dat online shoppen zo populair is, en er hiermee ook steeds meer webshops uit de grond komen schieten!

De P.C. Hooftstraat van de webshops

Wat ik zelf echter opmerkelijk vindt, is dat veel van die webshops niet veel aandacht krijgen van hun eigenaars. Er valt grof geld mee te verdienen, maar dan moet je wel te vinden zijn op Google, bijvoorbeeld. Een winkel in een afgelegen straat in een buitenwijk, daar ga je ook niet zo snel naartoe. Het is voor een webshop dus belangrijk makkelijk te vinden te zijn, om tot de P.C. Hooftstraat van de webshops te behoren. Maar omdat zoveel mensen tegenwoordig online hun artikelen verkopen, weten veel mensen niet hoe ze hun webshop volop kunnen benutten. En dat kan natuurlijk, als je er zelf niet veel verstand van hebt. Het goede nieuws is nu, dat je mensen kan inhuren die ontzettend veel verstand hebben van online marketing. Op deze manier geef je simpelweg al dat werk uit handen, en zorgt een online marketing bureau, zoals Evoworks (met veel verstand van SEO), ervoor dat klanten jou gemakkelijk kunnen vinden, en dat jouw winst geoptimaliseerd wordt!

Een professioneel uiterlijk

Waar veel mensen met een webshop ook nog aan zouden kunnen werken, is het uiterlijk en het functioneren van hun shop. Als je een regulier winkelpand zou hebben, dan zou je ook investeren in vakkundig personeel. Hiernaast zou je ervoor zorgen dat je winkel er goed uitziet, en datgene dat je verkoopt aantrekkelijk wordt gepositioneerd. Zelf koop je toch ook veel sneller iets wanneer het mooi gepresenteerd wordt? Denk aan een mooie outfit op een paspop, dat maakt het veel aanlokkelijker een van de kledingstukken te kopen, dan wanneer de shirts, broeken en jasjes los van elkaar op stapels liggen. Misschien koop je zelfs de hele outfit! Daarom is het onbegrijpelijk dat veel webshops eruit zien alsof ze in een uurtje in elkaar zijn geflanst. Er zijn ook veel webshops die niet goed functioneren. Bepaalde links werken niet als je erop klikt, of je kunt nergens overzichtelijke informatie vinden over de verzendingskosten. Ook hiervoor geldt; neem gewoon een bedrijf in de arm dat verstand heeft van zaken! Uiteindelijk krijg je die kleine investering driedubbel terug.

Geef een reactie