schrijven

Altijd voorbereid op alles

Blog

Ken je dat ook, die momenten dat je ineens iets nodig hebt waar je normaal nooit aan denkt? Op dat specifieke moment ga je pas nadenken over het feit dat het eigenlijk best handig is om te hebben. Er zijn een hoop dingen die we niet in huis hebben, maar eigenlijk wel standaard zouden moeten hebben om vervelende situaties te voorkomen. We weten dat iedereen hier weleens mee te maken krijgt en daarom hebben we besloten om er een hele blog aan te wijden. Heb jij al een idee over welke dingen et zal gaan.

We sturen geen brieven

het schrijven en ontvangen van briefpost is een beetje verleden tijd. Zelfs een groot deel van de grote bedrijven kiest ervoor om te communiceren via de mail. Dat jij nu vooral bezig bent met het mailen en sturen van tekstberichten is volkomen logisch. Nu moet jij je alleen wel afvragen wat je gaat doen als je toch briefpost ontvangt en hier op moet reageren. Zonder enveloppen gaat dat waarschijnlijk een tikkeltje lastig worden. Om voorbereid te zijn op onaangekondigde post is het belangrijk om enveloppen in huis te hebben. Het liefst in verschillende formaten, maar dat gaat misschien wat ver. Met het middelste formaat zit je meestal wel goed en zal je een van de weinige zijn die wél gewoon een brief terug kan sturen.

Dit moet veel vaker

Meestal zijn dit vervelende gebeurtenissen die zich voordoen op het werk. Bij mensen die veel thuis aan het werk zijn kan het ook nog eens voorkomen. Je hebt een deadline staan voor de volgende dag (of diezelfde middag) en wilt alles even netjes uitprinten. Normaal gaat dat prima , maar nu geeft je printer aan dat de HP cartridge op is. Dat betekent dus dat het hele printen niet door kan gaan. Lichte paniek is daar het resultaat van. Heb je een printer die je regelmatig gebruikt? Check voor je eigen bestwil dan even of je nodige HP cartridge wel in huis is. Zo niet, weet je wat er op je boodschappenlijstje moet.

Gaatjes maken

Mensen die echt graag alles in orde hebben, kunnen ons misschien nog verbazen met een perforator in huis. Hoewel het iets is dat wel erg handig is en voor uitgeprinte stapeltjes papier onmisbaar is, hebben maar weinig mensen er een. Als je het goed doet kun je al je losse blaadjes aan elkaar vast maken als een boekje. Maak jij je ook schuldig aan het niet hebben van alle dingen in deze blog? Wees voortaan beter voorbereid en zorg dat je HP cartridge, perforator en enveloppen gewoon ergens achter in de la liggen.

 

Geef een reactie