projectvloeren plaatje

Het juiste onderhoud van projectvloeren

Blog

Als je de trotse eigenaar bent van een zaak waar projectvloeren in liggen zal het je opvallen dat je bijzonder lang plezier hebt van deze vloeren. Ook bij zeer intensief gebruik blijft de vloer heel erg mooi. Maar na jarenlang lopen op de vloer en schuiven met meubelen is het toch belangrijk om je vloer een grondige onderhoudsbeurt te geven. Eventuele beschadigingen en slijtplekken kunnen dan weggewerkt worden en met een nieuwe toplaag erop kan je weer jarenlang vooruit met een vloer die als nieuw lijkt. Hoe het grondige onderhoud van projectvloeren in zijn werk gaat gaan we hier beschrijven.

Het opschuren van de vloer

Het is even een flinke klus, maar zo heel af en toe moeten projectvloeren een grondig onderhoud ondergaan, zodat je extra lang plezier hebt van je prachtige vloer. Als je met deze klus begint is het natuurlijk in de eerste instantie belangrijk dat je de vloer helemaal leegmaakt. Let er ook op dat er zich geen scherpe onderdelen op of in de vloer bevinden, want dit kan de vloer flink beschadigen. Als dit gedaan is kan de vloer door een professional geschuurd worden, zodat alle oppervlakkige beschadigingen verdwijnen en de projectvloeren overal weer egaal zijn.

Een nieuwe deklaag erop

Wanneer de vloer geschuurd is, moet deze goed schoongemaakt worden. Door het schuren komt er veel stof en ander fijn materiaal vrij en dit moet goed van de vloer verwijderd worden voordat de deklaag op de projectvloeren komt. Het reinigen van de vloer kan je het beste doen door eerst grondig te stofzuigen en daarna te dweilen. Als de vloer helemaal stofvrij is kan de deklaag erop. Deze deklaag is over het algemeen olie of lak en afhankelijk van de omstandigheden zal de deklaag één of meerdere keren op de projectvloeren gedaan worden.

Dagelijks onderhoud van projectvloeren

Als het grondige onderhoud afgerond is zal je zien dat je vloer er echt weer als nieuw uit ziet. Je kan weer vele jaren genieten van de projectvloeren, want dit onderhoud hoeft echt maar heel af en toe te gebeuren. Het is uiteraard wel belangrijk dat je de projectvloeren dagelijks even schoonmaakt. Eén van de vele voordelen van deze vloer is dat het dagelijkse onderhoud heel eenvoudig en snel is. Even dagelijks het oppervlakkige vuil opzuigen of vegen en af en toe dweilen en je vloer is weer helemaal mooi en schoon. Zo blijf je jaar na jaar plezier houden van je vloer.

Geef een reactie