Participatiemaatschappij

Participatiemaatschappij: samen komen we er wel

Blog

Als je samenwerkt kom je er wel. Dat is eigenlijk het hele idee achter een participatiemaatschappij. Want in een participatiemaatschappij werken we samen aan een, vooraf gesteld, doel. Door in de participatiemaatschappij mee te doen, zorgen we voor voldoende kapitaal voor een bedrijf dat wil gaan uitbreiden. Voor zo’n bedrijf geld krijgt van de deelnemers, wordt het natuurlijk volledig doorgelicht. De deelnemers en investeerders willen wel zeker weten dat hun investering geld op gaat leveren. Een participatiemaatschappij zorgt voor deze informatie en maakt dat de investeerders zo veilig mogelijk kunnen investeren.

Kan ieder bedrijf zich aanmelden bij een participatiemaatschappij?

Je moet als bedrijf goed beslagen ten ijs komen om mee te kunnen doen in een participatiemaatschappij. Je kunt je natuurlijk aanmelden. Maar de kans dat jij als zzp-er aan bod komt is echt miniem. Het gaat hier vooral om bedrijven die zich al eerder hebben bewezen. Bedrijven die nu een mogelijkheid zien in een nieuwe (buitenlandse) markt en hier kapitaal voor nodig hebben. Deze bedrijven moeten aan flink wat eisen voldoen. Zo moet aantoonbaar gemaakt worden dat je investering echt geld gaat opleveren. Het gaat dus een stuk verder dan een leuk idee hebben en daar wat mee willen doen.
Participatiemaatschappij

Waarom een participatiemaatschappij en niet de bank?

Banken zijn op het moment niet erg happig op het helpen van ondernemers. Ze zien vooral de risico’s die ondernemen met zich mee brengt. Je kunt als (startende) ondernemer bijna geen lening meer afsluiten bij een bank. Je eigen kapitaal moet eerst “op”. Daarom is het fijn dat een participatiemaatschappij bestaat. Een club van wijze mannen en vrouwen die het wel zien zitten met jouw bedrijf. Die de kansen en de mogelijkheden zien. En die daar graag in willen investeren. Op die manier krijg je toch je kapitaal bij elkaar om dat nieuwe pand te laten zetten, om die nieuwe onderzoeksapparatuur aan te schaffen en zelfs om je (vracht) wagenpark uit te breiden.

Investeren in een participatiemaatschappij helpt!

We hebben het telkens maar over de werkgelegenheid in Nederland. Dat we meer moeten doen op dat gebied. Door te investeren in degelijke, Nederlandse bedrijven help je daar aan mee. Vraag de prospectus op bij de participatiemaatschappij, overleg met je boekhouder en stap er in. Het kan je veel geld en veel nieuwe inzichten in andere bedrijfstakken opleveren. Hou er wel altijd rekening mee dat er een kansje is dat je je geld er toch niet uit weet te halen.

Geef een reactie