Displayport

Displayport wordt meer gebruikt dan HDMI

Blog

HDMI is jarenlang de standaard geweest voor het aansluiten van je apparatuur op je televisie of je monitor. Tegenwoordig zijn de meeste computers, laptops en consoles echter voorzien van een displayport. Hiervoor heb je dus een kabeltje nodig dat je op zo’n displayport kunt aansluiten. En die zijn er gelukkig genoeg. Ook wanneer je op je gameconsole een displayport hebt en op je televisie een HDMI aansluiting, kun je terecht bij bovenstaande webshop. Er is dan namelijk een kabeltje nodig om je displayport aan te sluiten op de HDMI.
Displayport

Displayport combineren met HDMI

Wanneer je een presentatie moet geven en je laptop moet aansluiten op, bijvoorbeeld, een beamer, dan moet je van te voren even goed kijken welke kabel je nodig hebt. De kans is heel groot dat er op je (redelijk nieuwe) laptop namelijk een displayport zit en op de laptop een HDMI aansluiting. Je wilt natuurlijk dat je presentatie vlekkeloos verloopt. Of deze nu voor je opleiding is of voor je werk. Door van te voren goed te kijken naar de aansluitingen op de apparatuur, kun je ervoor zorgen dat in ieder geval het technische deel van je presentatie van een leien dakje gaat. Voor de rest moet je gewoon zelf zorgen.

Displayport voor zowel audio als video

Met een displayport kan je zowel beeld als geluid versturen van de zender (je laptop, pc of gameconsole) naar de ontvanger (je monitor of je televisie). Dat is natuurlijk hartstikke handig als je een (vakantie) filmpje aan je hele familie wilt laten zien. Ze hoeven dan niet om je laptop te kruipen. Je kunt het filmpje dan gewoon op je televisie laten zien. Zoals ik hierboven al schreef, is het heel belangrijk om goed te kijken naar de in- en uitgangen op beide apparaten. Je voorkomt dan teleurstelling, bij jezelf, maar ook bij je familie.

Een displayport bestel je fijn online

Wanneer je naar een winkel vol kabeltjes gaat, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel kabeljes voor zoveel verschillende toepassingen… En als je dan, net als ik, een leek bent, is de ellende niet te overzien. Wil je voorkomen dat je (weer) met de verkeerde kabel thuis komt, dan bestel je deze gewoon online. De klantenservice zit, ook voor een simpele displayport, gewoon voor je klaar. Je weet dan zeker dat je de juiste kabel voor de juiste aansluitingen bestelt. Dan kun je snel kijken en luisteren.

Geef een reactie