parketvloer

De grote kerstvakantie make-over

Blog

Kerstmis is altijd een tijd van terugkijken op het jaar. Met het nieuwe jaar in zicht bedenken we allemaal goede voornemens om dingen volgend jaar beter te doen, anders naar dingen te kijken, ze anders en te pakken, allemaal met het ultieme doel van gelukkiger worden, jezelf verbeteren, en vaak ook beter zijn voor anderen. Hierdoor verlangt men al snel naar grote veranderingen: een nieuw kapsel, een verhuizing, of, als je niet weg wil, een herinrichting of make-over van je huis. De realisatie dat 1 januari slechts een nieuwe dag is waarop eigenlijk weinig anders is dan op andere dagen leidt ieder jaar weer tot vele teleurstellingen. Dan helpt het enorm om toch iets te veranderen in je omgeving. Zo ga je met een gevoel van vernieuwing het nieuwe jaar in, wat je misschien weer motiveert om ook andere voornemens en veranderingen door te zetten!

Nieuwe meubels

Één manier om je huis écht een grote verandering te geven is natuurlijk nieuwe meubels aanschaffen. Die bepalen toch de stijl van een kamer het meest – met alleen al een nieuwe bank of kast wordt de hele ruimte anders. Mocht je hier niet aan toe zijn en toch iets anders willen aan je inrichten kun je natuurlijk ook gewoon gaan schuiven met de meubels die je hebt. Zet bijvoorbeeld dat kastje uit de gang of van boven eens in de woonkamer en zie of die er daar in een nieuw licht anders uitziet, of je er nieuwe ideeën voor krijgt. Vaak kun je met de spullen die je al hebt toch alleen zo veranderen dat het als nieuw lijkt!

Vloeren en muren

Het is misschien wat werk omdat je al je meubels moet verschuiven, maar dat geeft weer de optie om hier meteen wat in te wisselen. Een mooie nieuwe parketvloer of een likje verf op de muur in een nieuwe hippe kleur kan de hele sfeer van je huis veranderen. Als je wat down wordt van de koude wintermaanden, al helemaal met de teleurstelling van januari, kan het erg helpen om een warme kleur in je huis te halen. Een rode, oranje of gele muur heeft bewezen positieve effecten op je stemming! Ook een mooie houten parketvloer kan dit effect hebben als je voorheen een lichtere kleur had of bijvoorbeeld zeil op de vloer.

Decoraties

Mocht je toch niet toe zijn aan een volledige make-over, of er simpelweg geen tijd of opties voor hebben vanwege drukte of kinderen over de vloer, kun je er altijd nog voor kiezen om je stekje op te fleuren met leuke decoraties. Zo heb je toch nog wat nieuws in huis!

Geef een reactie