bureaustoel

Een goede bureaustoel zorgt voor meer efficiëntie

Blog

Het is van groot belang om een goede zithouding aan te nemen, vooral als je meerdere uren per dag zit. Zelf merk ik maar al te vaak dat mensen een verkeerde houding aannemen waardoor pijnklachten en overige klachten zoals vermoeidheid optreden. Een juiste bureaustoel is daarom echt een must, maar waar dien je allemaal op te letten? Om je een beetje een idee te geven van de verschillende modellen en de daarbij horende eigenschappen zal ik hier een aantal belangrijke tips geven. Zo weet je waar je op kan letten bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel voor op werk of juist voor thuis!

Een geschikte bureaustoel voor elke situatie

Of je nu op zoek bent naar een bureaustoel voor thuis, op werk of voor een uren durende gamesessie, bij elke situatie past een geschikt model. Zo bestaan er modellen voor het gamen waarbij aan alles is gedacht. Zo wordt er rekening gehouden met de houding van een gamer, deze is namelijk vaak voorovergebogen en dit is slecht voor het lichaam. Door de luxe hoofdsteun en juiste zithouding is het niet langer slecht voor het lichaam uren in deze houding door te brengen. Daarbij ziet een gamestoel er ook nog eens heel gaaf uit! Maar ook een bureaustoel voor directie of het thuiskantoor moet aan deze kwaliteiten voldoen. Door de ergonomische stoelen zijn pijnklachten verleden tijd en dit bevordert zeker ook de efficiënte op het werk. Door een juiste rechte houding zit je altijd goed voor je bureau wat ervoor zorgt dat je ontspannen je dag door komt.

De verschillende bureaustoel kwaliteiten

Een aantal verschillende opties en functies zou ik graag met je willen doornemen. Zo is de hoogte erg belangrijk. Let erop dat je een bureaustoel koop waarvan je de zithoogte kunt veranderen. Daarbij is het ook noodzakelijk de armsteunen, eventuele hoofdsteun en zithoek te kunnen wijzigen. Iedereen is namelijk anders en het is van groot belang de voor jou juiste houding in te stellen. Zorg ook voor een goede hoogte bij je bureau en pc zodat je de armen en schouders ontspannen kunt houden. Verder is natuurlijk de lengte van de zitting van belang. Omdat iedereen een andere lengte heeft van zijn of haar bovenlichaam in verhouding tot het onderlichaam is het handig als je deze standen van de bureaustoel kunt verstellen. Als laatste is natuurlijk het design van de stoel van belang. Ga je voor een zakelijke strakke look, of juist voor een vrolijke felle stoel? Aan jou de keus! Zeker is dat je met deze tips altijd een geschikte bureaustoel kunt vinden!

Geef een reactie