osprey

Benodigdheden voor een backpack vakantie

Blog

Backpacken is een hele ervaring. Je pakt je tas, pakt een vlucht en ziet wel waar je uitkomt. Je probeert van elke ervaring te genieten en alle stress los te laten. Maar het vergeten van belangrijke spullen, gaat zeker wel stress opleveren. Zodoende geef ik in deze blog een aantal items die je als backpacker beter niet kan vergeten.

Backpack

Allereerst heb je natuurlijk een goede stevige backpack nodig. Het is beter om daar iets meer geld aan te besteden, je wilt immers niet midden in je vakantie op zoek moeten naar een nieuwe tas. Een bekend en betrouwbaar merk voor een backpack is Osprey. Het is ook belangrijk op de rugzak te gaan passen, elk lichaam heeft namelijk andere verhoudingen en je moet de rugzak wel de hele vakantie met je meeslepen. Probeer voor vertrek ook alvast alle instellingen goed te zetten, zodat je op je bestemming hier niet meer me hoeft te kloten.

Behalve het kopen van de backpack, zijn er een aantal accessoires van de backpack waar je aan moet denken. Zo is het handig op een flightbag te kopen. Dit is een grote tas waar je je backpack in doet tijdens de vlucht. Zodoende beschadigd je backpack niet. Bovendien is het handig om een regenhoes te kopen voor je backpack. Je wilt immers voorkomen dat je na een flinke regenbui geen droge kleding hebt om aan te trekken.

Naast de backpack en zijn accessoires, zijn er nog een aantal andere zaken die handig zijn om mee te nemen. Een daarvan is een waterproof bag. Deze is handig als je een dagje rust neemt en je naar het strand gaat. Vaak wil je wel je mobiel, je portemonnee en eventueel een camera mee nemen. Maar als je gaat zwemmen wil je niet dat deze kostbaarheden gestolen kunnen worden terwijl jij rustig een duik neemt. Dit kan je voorkomen door je kostbaarheden mee te nemen in de waterproof bag.

Ook kan het handig zijn om een hervulbare waterfles mee te nemen, zodat je een voorraad hebt als je even niet in de bewoonde wereld bent. Ook is het handig om een aantal slotjes mee te nemen voor als je je backpack wilt afsluiten in een hostel. Als je in een malaria land gaat backpacken is het bovendien belangrijk om te kijken naar bescherming. Medicatie is mogelijk, maar ook spray en een klamboe behoren tot de mogelijkheden. Verder is het belangrijk om een kleine daypack mee te nemen die je overdag draagt met je belangrijke spullen.

Geef een reactie