Deuren zonder klappen met deurdrangers

Blog

Ben jij ook helemaal klaar met het dichtklappen van deuren? Bijvoorbeeld in jouw kantoor of dergelijke werkplek door het vele in en uit lopen van klanten, gasten en collega’s of gewoon thuis omdat je een puber hebt die zijn of haar woede graag passief uit door met de deuren te slaan. Dan zijn deurdrangers misschien de perfecte uitkomst. Deurdrangers zijn er namelijk niet enkel voor grote industriële deuren, ze zijn er tegenwoordig ook in smallere en minder opzichtige vormen voor particulieren en kleinere bedrijven en winkels. Maar wat zijn deurdrangers precies? Ik vertel je in deze blog meer over deze mogelijke uitkomst om het slaan van deuren tegen te gaan. Want we weten allemaal hoe deurdrangers eruitzien, we zien ze bijna iedere dag op allerlei verschillende plekken, maar wat is het nu? Hoe werkt het? En is het iets voor u? Dat allemaal zal ik in deze blog behandelen.

Wat is een deurdranger?

Door een deurdranger te gebruiken, kan een deur niet dichtvallen maar wordt deze gaat deze langzaam en geleidelijk dicht door een sterke veer die wordt opgespannen wanneer je de opent. Deze ontspant dus wanneer de deur dicht gaat. Maar alleen met een veer zou de deur nog steeds dichtslaan. Aangezien dat juist is wat we tegen willen gaan, hebben deurdrangers verschillende oliereservoirs die van de ene kant naar de andere kant worden gepompt. Dit zorgt voor weerstand en maakt dat de deur niet dicht kan ‘vallen’. Door middel van de stelschroeven kunnen we de weerstand verhogen of verlagen. Zo verplaatst de olie zich dan sneller of langzamer. Als de olie zich langzamer verplaatst, sluit de deur dus ook langzamer en het tegenovergestelde geldt voor het versnellen van de verplaatsende olie.

Jouw wens

De deurdrangers zijn dus helemaal op jouw wensen in te stellen! Ideaal als je maar enkele deurdrangers nodig hebt voor één of twee specifieke deuren. Daarnaast kan je ook kiezen tussen een schaararm, glij arm of een parallelarm.

Een schaararm is de meest voorkomende deurdranger. Deze werkt, zoals de naam al doet vermoeden, als een schaar. Als u de deur opent staat de arm ook helemaal recht. Zodra de deur dicht valt, valt de arm dus ook dicht als een schaar. Maar als u een minder opzichtig model wilt, is een glij arm minder opzichtig. Als de deur opent glijdt een stuk als het ware uit en glijdt weer terug als de deur dicht gaat.

Geef een reactie