heren sneakers

De tofste heren sneakers

Blog

Van sneakers ben ik groot fan. Heren sneakers in particular, natuurlijk. Alle kleuren, groten en soorten heb ik ongeveer wel in mijn schoenenkast staan. Mijn vriendin noemt het een obsessie, maar het is toch ook gewoon een mannen dingetje? Ik volg de trends in de sneaker wereld – letterlijk en figuurlijk – op de voet en ik zal je hiervan in deze blog een samenvatting geven. Of in ieder geval wat tips, mocht je twijfelen in de sneakerstore.

More is more

Over het algemeen ben ik een ‘less is more’-type, maar als het om schoenen gaat is het ‘more is more’! En dan heb ik het niet over de hoeveelheid schoenen (misschien ook een beetje), maar dan heb ik het voornamelijk over de schoenentrend die vorige zomer al is komen opzetten: more color is more. Schoenen mogen opvallen bij de heren. Ik heb de meest kleurrijke schoentjes aan voeten voorbij zien komen en deze trend wordt zomer 2019 gewoon doorgezet. Ik moet toegeven dat sommige kleurencombinaties bij mij ook pijn aan de ogen doen. Of dat ik me soms afvraag of een kleuter is gebruikt om gewoon een paar lapjes stof aan te wijzen, om daar vervolgens een schoen uit te maken. Toch geldt dat het niet gek genoeg kan. Het lijkt zelfs wel: hoe meer kleur hoe toffer de schoen. Wil je helemaal over the top gaan? Trek dan een paar opvallend gekleurde sokken erboven: baas boven baas! Ik heb zelf maar één paar schoenen waar zo’n zes verschillende kleuren in voorkomen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik die niet eens zo vaak draag: het is echt een gelegenheidsschoen geworden. Wel draag ik sneakers met zo’n drie verschillende kleuren regelmatig.

Dadsneaker

Oké het klinkt misschien niet zo cool als dat ‘ie is: de dadsneaker. Misschien ben ik te jong om te begrijpen waarom deze toffe schoen zo’n lullige naam heeft gekregen, maar het is hoe dan ook een hit! Misschien zegt de dadsneaker je niet zo veel: het zijn die enorme blokken van gympen. Deze hype is overgewaaid naar de vrouwen, maar ik moet zeggen mannen: ze staan ons een stuk beter. Dat heeft voornamelijk met bouw te maken, maar ook met het feit dat mannen eerder een urban look kunnen hebben dan vrouwen over het algemeen. Ik houd het zelf bij de klassieke dadsneaker, maar ben jij wel wat gewaagder en een durfal? Ga dan voor de dadsneakers met een knalgeel of donkerblauw tintje erin verwerkt. Deze twee kleuren zullen we van de zomer veel terugzien in de kleding!

Geef een reactie