kunststof pallets

Ook groothandel leveranciers online te vinden

Blog

Wanneer we aan de online winkel wereld denken, dan drijven onze gedachten waarschijnlijk naar webshops die kleding of lifestyle producten verkopen. Daar staat het internet immers vol van. Dat betekent echter niet dat dit soort webshops ook de enige winkels zijn die je online tegen kunt komen. Zo zijn er ook genoeg webshops die enkel leveren in bulk, een groothandel zijn of als leverancier andere bedrijven bevoorraden. Gek genoeg wordt er nooit veel gepraat (of geblogd). Tijd dat daar verandering in komt. Ik probeer met mijn blog altijd een nieuwe kijk op online te geven. Daarom focus ik deze keer op een andere reeks webshops waar niet veel over gesproken wordt: de groothandels, de leveranciers en al dat soort online warenhuizen!

Voor elke sector

Ten eerste is het handig om te weten dat er voor elke sector wel een webshop te vinden is die als groothandel fungeert. De meeste mensen zijn bijvoorbeeld wel bekend met de Sligro. Deze winkel heeft niet echt een webshop, dus je moet echt naar zo’n locatie gaan als je producten nodig hebt. Dat is niet echt ideaal. Zeker als ondernemer heb je wel meer dingen aan je hoofd. Als je dan spullen nodig hebt, dan wil je die gewoon even bestellen.

Zo ga je als baas van een logistiek bedrijf niet naar een winkel om wat kunststof pallets te halen. Nee, die wil je in een grote oplage bestellen. Dan is het veel handiger dat ze bezorgd worden. Soms moet je weliswaar goed zoeken, maar voor vrijwel iedere sector is een uitstekende webshop te vinden. De eerder genoemde kunststof pallets kun je bijvoorbeeld kopen bij Logistiek Online. Dit is een groothandel in allerlei logistieke hulpmiddelen. Daar vind je dus niet alleen kunststof pallets. Ook rolcontainers, steekwagens en nog veel meer producten die in het logistieke proces noodzakelijk zijn, vind je op deze webshop.

Gemak van online

De reden waarom er zoveel webshops in allerlei maten zijn, heeft te maken met de gemakzucht. Zoals ik al eerder zei, wil je gewoon de noodzakelijke producten vinden, in je winkelwagentje zetten, bestellen en zo snel mogelijk ontvangen op de opgegeven locatie. Tegenwoordig heeft niemand meer tijd of zin om ergens fysiek langs te gaan –  al zeker niet als het om een grote oplage of grote producten gaat. Dat is het gemak van online. Waarom zouden groothandels en leveranciers hier niet op inhaken? Kortom, reden genoeg! Helaas weten nog niet alle relevante partijen dat dit een gat in de markt is. Daarom heb ik je vandaag een andere kijk op online gegeven en weet jij waarom ook groothandels moeten investeren in een goede, overzichtelijke webshop!

Geef een reactie