bijenbekjes

Nooit meer last van ongedierte met deze simpele tip!

Blog

Iedereen heeft er weleens last van, en vooral in de zomer, ongedierte. In de herfst komen de spinnen weer tevoorschijn, zomers de wespen en soms is er zelfs sprake van een muizenplaag. Er zijn verschillende middelen om deze beesten te lijf te gaan. Zo zijn er voor de wespen speciale wespenvallen, zijn er muizenvallen, en hebben we voor alles eigenlijk wel een oplossing. Nu is deze oplossing niet altijd ideaal, en ook niet altijd diervriendelijk. Het is zelfs verboden om deze dieren zomaar te doden zodat we er geen last meer van hebben. Nu kunnen we kijken wat we nog wel mogen, maar we kunnen ook de oorzaak van al dit ongedierte achterhalen.

Waarom heb ik last van deze plaag?

Dit is iets wat we ons als eerste af moeten vragen, waar komt het vandaan? Als we gelijk gaan beginnen om deze plaag uit te roeien of weg te halen, komt de plaag altijd terug als we niets aan de oorzaak doen. Muizen kunnen bijvoorbeeld op kruimels afkomen, wespen op zoete drankjes die we buiten hebben staan in de zomer, en zo kunnen we al heel veel doen om dit tegen te gaan.

Om de wespen te verjagen is een wierookstokje altijd een goede oplossing. Wespen kunnen niet tegen deze lucht en zullen op zoek gaan naar een andere plek waar iets lekkers te halen valt. Om muizen weg te houden bij je huis is het belangrijk dat je niks laat liggen, zoals zoetigheid en kruimels. Muizen zijn hier dol op en komen hiervoor je huis binnen.

De bestrijdingsmiddelen helpen niet, wat nu?

De wespen zijn inmiddels bijna weg, maar het is nog altijd mogelijk om binnen te komen. Muizen komen nog steeds terug wanneer er iets te halen valt, en komen ze in de winter naar binnen omdat het lekker warm is. Muizen, wespen en andere insecten komen vaak binnen bij de open voegen in een bakstenen muur. De open voegen zitten er om het huis droog te houden, en voor een goede ventilatie. Wel is dit een hele mooie ingang voor muizen en ongedierte, hierdoor hoeven ze zelf geen gat te zoeken of te graven.

De oplossing tegen ongedierte!

Je hebt gemerkt dat het ongedierte inderdaad via de open voegen naar binnen kunnen komen, en dit ook daadwerkelijk doen. De oplossing hiervoor zijn bijenbekjes. Bijenbekjes sluiten de open voegen af, en kan er nog altijd geventileerd worden. De bijenbekjes sluiten het grote gat af, waardoor er nog wel ventilatie is, maar er geen ongedierte meer naar binnen kan komen. Bijenbekjes zijn te koop op https://www.bijenbekje.com

Geef een reactie