Infrarood panelen

Behaaglijk warm en romantisch is niet altijd hetzelfde

Blog

Wanneer je wel eens romantisch voor de open haard hebt gezeten met je lief, dan weet je dat je rug flink koud kan worden terwijl je in de vlammen staart. Want zo’n haardvuur is natuurlijk schitterend om naar te kijken, maar voor de hele kamer lekker warm is, ben je wel een paar uur verder. En dan is de wijn al op en heb je geen geduld meer om te blijven zitten. Infrarood panelen kunnen je heerlijke warmte geven, maar dan zonder de romantiek van een open haard. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.
Infrarood panelen

Combineer het beste van twee werelden met moderne techniek

Zet je televisie aan met een knappend haardvuur en schakel ondertussen lekker je verwarming in. Welke verwarming je ook hebt. De sfeer van het haardvuur heb je dan op de televisie en de warmte komt van je verwarming. Zo heb je geen koude rug en geen stank van de open haard in huis. Oké, de sfeer is misschien ietsjes anders, maar een kniesoor die daar op let. Je wilt er immers lekker warm bij zitten en dan kies je toch voor comfort. Steek gewoon wat (geur) kaarsen aan om de sfeer te verhogen en maak er een fijne avond van.

Bijkomend voordeel van deze techniek

Zo’n echt haardvuur, dat is eigenlijk wel het aller leukst. Maar wanneer je de nadelen afweegt tegen de voordelen, kies je toch voor bovenstaande techniek. Met echt haardvuur heb je altijd roetdeeltjes die neerslaan in je kamer. Op je muren, je plafonds en je kussens van de bank. Dat blijf je ruiken en je gaat het op een gegeven moment ook zien. Dus moet je vaker dan gemiddeld de boel schilderen en de kussens van de bank naar de stomerij brengen. Ook moet je natuurlijk zorgen voor een continue aanvoer van hout. Eigenlijk heb je meer werk dan plezier van zo’n open haard!

Lekker buiten een vuurtje stoken

Dat is dan een beter plan. Je kunt buiten, in een speciale vuurkorf, heerlijk een fikkie stoken zonder dat je behang en je plafond zwart worden. Met z’n allen rond de vuurkorf is ook wel weer extra gezellig. Marshmallows roosteren en een flinke beker glühwein erbij en je hebt een complete feestavond in je eigen tuin. Natuurlijk kijk je wel even goed naar wat je precies in de fik steekt. Kies voor onbehandeld hout, dat is beter voor het milieu en ook beter voor jezelf.

Geef een reactie