Bescherm je huis effectief tegen inbraak

Blog

Laatst is er bij een Tymen, een goede vriend van mij, ingebroken. Hij was een aantal dagen op skivakantie, en de dieven hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt. Natuurlijk is Tymen erg van deze gebeurtenis geschrokken, en ook bij mij zit de schrik er goed in. In deze Blog vertel ik meer over dit voorval en hoe het nu met mijn vriend gaat.

Een leeg huis is een uitnodiging voor dieven

Tymen was een paar dagen op skivakantie met zijn gezin. Hij woont in een vrijstaand huis, net iets buiten de bebouwde kom. Tymen had zijn buren gevraagd op het huis te letten, maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Dat weerhoudt inbrekers in ieder geval niet van een inbraak. Op de derde nacht dat het huis leegstond hebben de inbrekers hun slag geslagen. De buurman zag vervolgens ’s middags dat de achterdeur los in de scharnieren hing, en belde de politie. Die kwam meteen om de situatie te onderzoeken en mogelijke sporen vast te leggen. Het onderzoek is nog steeds in volle gang en de daders zijn nog op vrije voet.

Inbraak tast je gevoel van veiligheid aan

Tymen besloot meteen naar huis te komen om de situatie met eigen ogen te zien. Nog dezelfde avond kwamen hij en zijn gezin terug naar Nederland. De volgende dag zetten ze nieuwe sloten op alle deuren, en van buiten is er dan niks meer van de inbraak te zien. Maar daarmee is het gevoel van veiligheid nog niet terug. Als er iemand ’s nachts je huis in is geslopen, en tussen jouw persoonlijke spullen heeft rondgesnuffeld, dan doet dat wel wat met je. Tymen voelt zich niet meer veilig in zijn eigen huis, en vooral ook zijn kinderen hebben ’s nachts moeite om in slaap te komen. Want wat als de inbrekers terug komen? Elk geluidje klinkt verdacht, en een goede nachtrust is ver te zoeken

Online zijn er veel beveiligingsmiddelen te koop

Ik had erg met mijn vriend te doen, en besloot eens online wat onderzoek te doen naar huisbeveiliging. Het aanbod is breed, en er zijn allerlei opties om je huis tegen indringers te beveiligen. De mistgenerator van rookbeveiliging spreekt mij het meeste aan. Dit is namelijk een hele innovatieve manier van beveiligen. Veel beveiligingsmethoden zetten vooral in op een schrikeffect bij inbrekers, denk aan het bekende alarm dat keihard afgaat en daardoor inbrekers wegjaagt. De mistgeneratoren van Cobrafog hebben daarnaast ook nog een ander effect; de inbraak wordt praktisch onmogelijk gemaakt. Binnen enkele seconden vullen deze generatoren je huis namelijk volledig met een dichte mist. Dit belemmert het zicht, men kan niet verder dan 30cm voor zich kijken. Indringers kunnen simpelweg niks meer zien, en zullen waarschijnlijk zo snel mogelijk je huis verlaten. De mist verdwijnt weer als je je ramen flink openzet en je huis laat door luchten. De mist laat geen sporen na en beschadigt je spullen niet.

Na de inbraak in Tymen’s huis besef ik me weer dat inbraak echt voorkomt en ik wil mijzelf hiertegen beschermen. De mistgeneratoren van Cobrafog zijn voor mij een uitstekende manier, en ik voel me weer als vanouds veilig in mijn eigen huis.

Geef een reactie