Nog meer benodigdheden voor een backpack vakantie

Blog

Een tijd geleden schreef ik een blog over een aantal handige spullen om mee te nemen op een backpackvakantie. Onder deze spullen vielen vooral de backpack en handige accessoires. In deze blog wil ik je graag meer vertellen over welke kledingitems handig zijn om in je backpack te stoppen.

Een goed jack

Van veel backpack vakanties is de bestemming een warm land. Denk maar aan populaire landen in Azië of Zuid-Amerika. Maar vergis je niet: Ook in deze landen kan het soms erg koud zijn. Ben je bijvoorbeeld van plan om een wandeltocht te maken in de bergen? Dan kan ik je garanderen dat je een goede jas nodig hebt. Zoek daarom naar een winddicht jack die bedoeld is voor dit soort vakanties. Als je dit combineert met iets warms zoals een fijne bodywarmer, ben jij helemaal klaar voor de onverwachte kou. Denk je dat bodywarmers van vroeger zijn en niet meer te vinden zijn in de winkel? Nee hoor! Google gewoon ‘bodywarmer heren’ en je krijgt duizenden opties voor warme bodywarmers.

Stevige schoenen

Op een backpack vakantie zul je enorm veel wandelen. Of je nou wandelt in de bergen, in het bos of langs het strand, je voeten zullen het voelen. Daarom is het enorm van belang dat je goede schoenen koopt waarop je het lang vol kunt houden. Dit zijn vaak niet de meest modebewuste schoenen, maar hier moet je je maar bij neerleggen. Als andere reizigers blaren op hun voeten hebben staan, zul jij enorm dankbaar zijn met je keuze om lelijke bergschoenen aan te schaffen. Bovendien zul je dit soort schoenen misschien ook nodig hebben voor bepaalde excursies of activiteiten. Je hoeft ze dan niet ter plekke te huren of kopen, want je hebt ze gewoon al.

Bedekkende kleding

Waar je ook heen gaat, de cultuur in dat land zal hoogstwaarschijnlijk veel verschillen van de cultuur in Nederland. Ik heb zelf eens de fout gemaakt om alleen korte broeken en shirtjes zonder mouwen mee te nemen. Ik had wel een aantal lange dingen bij mij, maar die waren meteen enorm warm en dik. Hier wilde ik dus ook niet mee rondlopen in dertig graden. Dit werd wel een probleem tijdens een aantal culturele uitstapjes. Zo ging ik op bezoek bij een tempel in Thailand, maar hier moesten je knieën en schouders bedekt zijn. Ter plekke moest ik dus een doek kopen die ik om mijn middel kon knopen. Deze doek was natuurlijk veel te duur, omdat dit een hele toeristische plek was. Bespaar jezelf dus veel geld en moeite door zelf een luchtige broek en luchtig vest mee te nemen.

Geef een reactie