van der velden verhuizing internationaal verhuizen

Langer een vakantiegevoel behouden, is dat een reden om te gaan verhuizen?

Blog

Je kent het wel, paar weken de zon op zoeken om geheel tot rust te komen. Zelf kies ik ervoor om echt de zon op te zoeken, nieuwe plekken te ontdekken en wie weet nog tijdens de vakantie naar een andere plek gaan voor een paar dagen. Zo zie je meer van het land en ben je toch een beetje onderweg en kom je tot rust. Dit doe ik natuurlijk niet wanneer ik naar Spanje of Portugal ga bijvoorbeeld. Of er moeten plaatsen zijn dicht bij elkaar die ontdekt moeten worden. Maar ken je dat gevoel, dat de vakantie erop zit en je eigenlijk niet naar huis wilt. Of het gevoel dat je toe bent aan iets nieuws en dan ook echt iets nieuws. Iedereen heeft daar weleens last van. Maar wat ga je dan doen?

Verhuizen

Iedereen begint er weleens aan verhuizen. Of je nou van de ene straat in een stad of dorp verhuisd, of naar een andere stad verhuisd. Dat is allemaal nog niet super spannend. Alsnog komt er het een en ander bij kijken. Want is alles wel goed geregeld? Maar wat moet je allemaal regelen wanneer je naar het buitenland verhuisd? Je kan internationaal verhuizen van Nederland naar het zonnige Spanje of van Nederland naar Italië. Dat valt natuurlijk onder internationaal verhuizen. Maar wat er ook onder valt is verhuizen naar een ander continent. Hier komt natuurlijk al helemaal veel bij kijken. Daar kan je altijd hulp bij inschakelen. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die jou daarbij kunnen helpen.

De zon opzoeken

Internationaal verhuizen is natuurlijk een behoorlijke stap die je gaat nemen en ook een stap die je niet impulsief moet maken. Lees je altijd goed in van tevoren, verdiep je in de cultuur en ga ook op vakantie in het land en dan niet voor 1 week maar het liefst 4 weken of langer. Zo kan je goed vergelijken of het land wel bij jou past en andersom natuurlijk.

Zelf heb ik er paar keer lang en goed over na zitten denken om de stap te maken om naar het buitenland te verhuizen. Echter vond ik zelf het altijd erg moeilijk om al het vertrouwde in Nederland achter te laten. De stap was net iets te groot, wie weet wanneer er flink wat jaren verstreken zijn, misschien wel wanneer mijn pensioen is aangebroken. Dat dan de drang om te overwinteren in een warm land mij wel trekt en dat uiteindelijk betekent dat ik er elke dag woon in plaats van de zomer weer terug naar Nederland te gaan. Maar gelukkig is elk persoon anders en is het voor jou misschien wel een stuk makkelijker om de stap te maken.

Geef een reactie