Je eerste huis inrichten: de details zijn belangrijk

Blog

Grote stap

Het is natuurlijk een grote stap, je eerste huis. Bij het kopen kwam al heel veel kijken en nu moet je nog gaan verhuizen en het huis je eigen maken. Er zullen waarschijnlijk momenten zijn dat je terugverlangt naar je kleine studentenkamer toen je slechts druk moest maken over de inrichting van 15m2 maar geloof me, wanneer je nieuwe huis af is, zul je enorm genieten. Ik weet zelf nog hoe stressvol verhuizen was maar ook nog hoeveel ik genoot van mijn huis toen het klaar was. Het leukste is natuurlijk de inrichting. Je hebt alle vrijheid om je huis je eigen huis te maken en als je het slim aanpakt kun je ook nog veel geld besparen in de toekomst. In dit artikel bespreken we een aantal details van de inrichting die toch een groot verschil kunnen maken.

Persoonlijk heb ik altijd lampen erg belangrijk gevonden wanneer het gaat om de inrichting. Dit heeft een aantal redenen. Ik weet nog heel goed dat ik op bezoek was bij mijn broer in zijn studentenkamer. Het was een hartstikke leuke kamer met een goede inrichting. Maar hij had ontzettend felle lampen. Hierdoor was alles hard verlicht en dit maakte de inrichting ongezellig. Daarnaast was ook alles wat maar een beetje vies was heel erg duidelijk zichtbaar. Om deze reden zorg ik zelf altijd ervoor dat ik de juiste lampen uitkies. Ik wil lampen die een zacht mooi licht geven. De plafondlampen in mijn nieuwe huis zijn daarom zeer netjes geïnstalleerd en geven zacht licht af.

Licht en muren

Een ander voordeel van mijn led plafondlampen is dat ze energiebesparend en milieubewust zijn dit. Als je tien of twintig jaar in een huis gaat wonen kunnen de juiste lampen gigantisch schelen in de energiekosten. Andere belangrijke details in de inrichting van je huis zijn de muurdecoraties. Een huis vol met kale muren geeft een ongezellig gevoel. Je hoeft geen gigantisch dure schilderijen aan te schaffen. Met een aantal simpele goedkope schilderijen en wat planten en bloemen kun je al heel snel de inrichting van je huis gigantisch verbeteren.

Ook de kleuren van je muren hebben grote invloed op de inrichting van je huis. Lichtere kleuren kunnen zorgen voor een gevoel van ruimte. Terwijl donkerdere kleuren ervoor zorgen dat het huis kleiner lijkt. Je zou bijna twee keer per jaar je muren willen schilderen. Donker en knus in de winter en licht en open in de zomer.

Geef een reactie