werkbroek plaatje

In je huis werken met een goede werkbroek

Blog

Degene die regelmatig thuis klust of de echte professional in de bouw zal beamen dat naast goed gereedschap een goede werkbroek essentieel is. De werkbroek dient vaak als verlengstuk van je gereedschap. Het uitzoeken van een goede broek alvorens je gaat klussen loont dus best wel de moeite. Je erin verdiepen wat er allemaal beschikbaar is dus ook. En dat is nogal wat in deze tijd. Er zijn meerdere producenten die goede werkbroeken produceren. Over het algemeen ligt de focus op kwaliteit en functionaliteit. De broek in de bouw wordt uiteraard behoorlijk belast en je wil er het gereedschap mee mee kunnen nemen die je nodig hebt. Lees dus snel meer!

Wat voor werkbroek heb ik nodig?

Dit hangt uiteraard af wat je ermee gaat doen. Voor de verschillende disciplines in de bouw is vaak een werkbroek beschikbaar. De verschillen zitten in de kwaliteit met betrekking tot de belastbaarheid en de functionaliteit. Een schilder heeft nu eenmaal andere eisen aan zn broek dan de timmerman. De kwaliteit is een belangrijk aspect. Als je bijvoorbeeld stratenmaker bent dan heeft je broek het behoorlijk te verduren. Je bent meestal buiten en zit met je knieƫn op straat. Weliswaar met kniebeschermers, maar je broek krijgt het toch behoorlijk te verduren. Een slijtvaste broek is daarom logisch. Deze zijn op de markt beschikbaar. Wordt je broek echter minder belast tijdens het werken dan is deze broek een minder logische keuze omdat het draagcomfort wat minder is. Als je veel beweegt zijn er nu ook werkbroeken met een elastische stof waardoor de broek veel draagcomfort heeft. Ook niet onbelangrijk als je er de hele dag hard mee aan het werk bent. Let daarnaast goed op de functionaliteit. Zo heeft de broek van de timmerman vaak speciale zakken om spijkers en andere scherpe zaken mee te nemen. En heeft de broek een hamerlus om je hamer mee te nemen en makkelijk voor het grijpen te hebben.

Welke schoenen moeten er onder je werkbroek

Naast de werkbroek zijn de schoenen ook een belangrijk onderdeel als je werkt in de bouw. Hier is functionaliteit weer wat minder van belang maar veiligheid veel meer. Vooral veiligheid als je in iets scherps trapt of iets zwaars op je tenen laat vallen. Andere verschillen zitten in het wel of niet waterdicht zijn van de schoenen. Deze veiligheidsaspecten zijn verwerkt in certificeringen. Vraag hier naar bij de aanschaf of lees er wat meer over als je een werkbroek met werkschoenen gaat aanschaffen.

Geef een reactie