Ik wil lasersnijden, wat heb ik nodig?

Blog

Als je hout wil lasersnijden, dan zijn er een aantal dingen die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de machine zelf, en natuurlijk hout dat je wilt lasersnijden. Lasersnijden is niet zo makkelijk als mensen denken. Je dient namelijk in een illustrator bestand te kijken wat je nou precies wilt lasersnijden. Als je dit hebt gemaakt, kun je beginnen met het lasersnijden. Daarnaast dien je ook nog te weten welk hout je nodig hebt als je wilt lasersnijden. Als je dit niet hebt, kan het voorkomen dat het mis gaat tijdens het lasersnijden. Zo kan bijvoorbeeld de laser niet door het hout heen, waardoor je opnieuw dient te lasersnijden. 

Waar kan ik hout halen voor het lasersnijden?

Als je wilt lasersnijden, dan is het handig om te beginnen met hout. Hout kun je gemakkelijk bestellen via lasermachinehout.nl. Hier kun je veel verschillende soorten hout vinden die je kunt gebruiken voor het lasersnijden, maar welk houtsoort heb jij nodig? Het ligt er altijd maar net aan wat jij precies wilt lasersnijden. Als je enkel een klein sleutelhangertje wilt uitsnijden, dan kun je er voor kiezen om dun hout te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat de laser makkelijk door het hout heen komt, zodat het in één keer door het hout heen gaat. 

Kan ik ook dik hout gebruiken?

Als je wilt lasersnijden, dan is het over het algemeen niet mogelijk om dik hout te gebruiken. De laser komt namelijk erg moeilijk door het hout heen, waardoor het laseren er niet netjes uit gaat zien. Het blijft dus belangrijk om te kijken welk hout je nou eigenlijk nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een dunne houten plaat 2 mm gebruiken. Deze houten platen zijn erg dun, maar zorgen er wel voor dat de laser er gemakkelijk doorheen gaat. Dit hout is zeker een aanrader als je bijvoorbeeld sleutelhangers wilt gebruiken. 

Hoe duur is hout?

Het is belangrijk om rekening te houden dat het hout steeds duurder gaat worden. Daarom is het wel belangrijk om zuinig te zijn met het hout. Als je eenmaal hout hebt gevonden voor een lage prijs, wacht dan zeker niet te lang en bestel het hout zo snel mogelijk. Binnen enkele dagen kun je het hout ophalen, of thuis verwachten. Zo kun je snel beginnen met lasersnijden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je met lasersnijden rekening houdt met de tijd. Vaak ben je wel lang bezig met lasersnijden.

Geef een reactie