Houten knikkerbaan

Een houten knikkerbaan is altijd een succes!

Blog

Wanneer je naar een kinderverjaardag gaat, dan moet je dus een cadeautje meenemen. Dat hoort nu eenmaal zo. Maar wat neem je mee? Weer een elektrisch speeltje? Weer iets op batterijen dat veel lawaai maakt? Accessoires voor de tablet? Nee joh! Er is zoveel leuker speelgoed dan dat te koop! Want er is houten speelgoed in alle soorten en maten. Wat denk je bijvoorbeeld van een houten knikkerbaan? Geef het maar toe: jij wilde die vroeger ook heel graag hebben. Een houten knikkerbaan is er tegenwoordig in veel varianten. Van de oude vertrouwde knikkerbaan (de Z met eventueel een xylofoon onderaan) tot complete bouwwerken waar je echt moeite voor moet doen om de knikkers goed te laten rollen.
Houten knikkerbaan

Samen een knikkerbaan bouwen, hoe leuk is dat?

Samen met je kind een houten knikkerbaan opbouwen kan heel leuk zijn. Wanneer je zoon of dochter dat nog niet eerder heeft gedaan, is het wel handig om ze even op weg te helpen. Maar heeft je kind het principe onder de knie? Dan kan hij of zij lekker zelf aan de gang. Door het bouwen van de knikkerbaan en het testen van het rollen van de knikkers zal je kind heel veel leren. Niet alleen over zwaartekracht, maar ook over de juiste verbindingen.

Een houten knikkerbaan is geen klein cadeautje

Een houten knikkerbaan is bepaald een klein cadeautje. En dat is logisch, de kwaliteit is dusdanig dat je kind er jarenlang mee kan spelen. Maar als je als oom of tante bij je neefje of nichtje op visite gaat, is het misschien een beetje veel van het goede. Je kunt er dan voor kiezen om met meerdere mensen samen een grote knikkerbaan aan te schaffen. Er zijn ook uitbreidingssets te koop. En het kind in kwestie heeft natuurlijk ook knikkers nodig om te laten rollen. Je kunt met dit speelgoed alle kanten op. De knikkers kunnen voor veel meer spelletjes gebruikt worden en zullen dus met enige regelmaat moeten worden aangevuld.

Buiten spelen met een knikkerbaan

Het speelgoed is van dusdanige kwaliteit dat er ook prima mee in de tuin gespeeld kan worden. En dat is wel een pluspunt met dit mooie weer. Je kind kan een hele baan maken door de tuin en de knikker laten “landen” in de zandbak. Daag je kind uit in een wedstrijdje wie de snelste knikkerbaan kan bouwen. Zoiets. Er is genoeg te beleven met een houten knikkerbaan!

Geef een reactie