afvalbakken

Een duurzame kijk op je werkplek!

Blog

Duurzaamheid is een steeds relevanter onderwerp. Het gaat slecht met onze planeet en daar moet verandering in komen. Hoe doen we dat? Duurzaamheid is het antwoord. We moeten continu op zoek naar duurzame oplossingen voor ons energieverbruik. Innovaties zoals elektrisch rijden zorgen ervoor dat het straks mogelijk is om auto te rijden zonder co2 uitstoot. Het zal nog even duren voordat er enkel nog elektrische auto’s op de wereld rond razen. Daarom is het interessant om te kijken naar wat jij zelf kan bijdragen aan duurzaamheid op de korte termijn. Vandaag bespreken we je werkplek. Wat zou je hier kunnen veranderen om zodoende direct bij te dragen aan de duurzaamheid? Wij helpen je alvast op weg met een aantal zeer bruikbare tips!

Afvalbakken voor het scheiden van afval

Een goede manier om van start te gaan is het scheiden van afval. Afval kennen we in vele soorten en vormen. Het scheiden van afval kost afvalverwerkingsbedrijven gigantisch veel tijd en energie. Met een klein beetje moeite kan jij het ze makkelijker maken. Met duo of trio afvalbakken is het eenvoudig om afval te kunnen scheiden. Onder één klep zit een afvalbak voor papier, een afvalbak voor plastic en een afvalbak voor restafval. Al je afval scheiden wordt op deze manier wel heel eenvoudig. Op dezelfde plek kan je terecht voor al je afval.

Genieten van eerlijke koffie

Een andere manier om direct je duurzaamheid te verhogen is het kopen van eerlijke koffie. Door koffie in te slaan met een fairtrade kenmerk weet je zeker dat jouw koffie is geproduceerd op een etisch verantwoorde manier. De medewerkers op het koffieveld hebben onder verantwoorde arbeidsomstandigheden tegen eerlijk salaris de koffiebonen verzameld. Met dat in het achterhoofd zal je koffie toch net even iets lekkerder smaken.

Slimme apparaten voor minder energieverspilling

De laatste tip die we hebben is het gebruiken van slimme apparaten om energie efficiënt in te zetten op je werkplaats. Je verlichting en verwarming kan je via een app besturen op je telefoon. Het voordeel is dat je ten alle tijden je apparaten kan besturen. Je verwarming vergeten uit te doen is verleden tijd. Met de app kan je dit allemaal automatisch regelen en vaste tijden instellen. Minder energieverspilling betekent meer geld in je portemonnee.

 

Geef een reactie