loungeset

Hoe haal je nu écht alles uit je tuin?

Blog

Hoe fleur je nu écht je tuin op? Een nieuwe loungeset? Helemaal opengooien en opnieuw inrichten? Of zijn er ook simpele, en misschien ook wel minder dure manieren om je al-dertig-jaar-hetzelfde-tuin een nieuw leven te geven? Ja, die zijn er zeker!

Tip 1: Maak slim gebruik van potten!

Al die oude, bruine plantenpotten die je nog hebt staan? Of vazen waar je niks meer mee doet? Maak er gebruik van! Als je sommige planten en boompjes in potten en vazen zet, bij, naast of tussen de planten in de grond, creëer je een variatie in je tuin die heel aangenaam is voor het oog. Ook heb je meteen hoogteverschil.

Tip 2: Zorg voor een goede entree!

Het grootste wauw-moment van een tuin is vaak de eerste indruk. Zorg dus dat de ingang van je tuin fantastisch is, dan ziet niemand dat ene beschadigde pootje van het tuintafeltje. Hergebruik oude kerstlichtjes; deze zorgen voor een super feestelijke en sprookjesachtige sfeer. Lampionnetjes doen het ook altijd goed.

Tip 3: Maak een genietplekje!

Je tuin is natuurlijk op de eerste plaats voor jezelf. Jij moet erin kunnen genieten. Maak dus een plekje in je tuin vrij voor jou. Een stoel die jij fijn vindt, een tafeltje, een voetenbankje (als je dat graag wilt). Een vijver ernaast of juist in de schaduw van een boom, maar maak een plekje waar je ook echt van je tuin kan genieten.

Tip 4: Wees niet bang voor kleur!

Diepe, donkere kleuren kunnen ons nog weleens afschrikken. Maar in al het groen van een tuin, is een donkerrode roos of een donkerpaarse bloem of plant prachtig. Hiermee krijg je meer dynamiek in je tuin en zorg je ervoor dat alles meer opvalt; de donkere kleuren, maar ook het groen! Win-win!

Tip 5: Maak gebruik van bloemen!

Bloemen zijn fantastisch: ze zijn vrolijk, elk seizoen groeit er wel wat en ze ruiken lekker. Bloemen gebruiken op plekken waar je ze niet persé zou verwachten geeft ook een heel leuk effect in je tuin. In het mandje van een roestige fiets tegen de achtermuur aan, om het hekje heen, op de rug van een stoel, je kan het zo gek bedenken en het kan!

Met deze tips (en vast nog vele anderen die je online kan vinden) wordt je tuin met gemak een mooiere en fijnere plek. Fijne zomer allemaal, en geniet echt van je tuintje!

 

Geef een reactie