Werken in de techniek is alles behalve saai!

Blog

Techniek is een belangrijk vak, ook al staan we daar niet altijd bij stil. We hebben er allemaal mee te maken. Van loodgieter tot automonteur, mensen die werken in de technische dienst zijn echte techneuten. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging die goed verdient en werk je graag met je handen? Dan is werken in de technische sector misschien wel wat voor jou!

Genoeg werk te vinden

Er is op het moment meer dan genoeg werk in de techniek te vinden. De technische vacatures liggen werkelijk voor het oprapen. Dit komt omdat uit onderzoek is gebleken dat steeds minder mensen zich bewust zijn van deze sector en dat is niet alleen zonde, maar ook slecht nieuws voor veel bedrijven. Elk bedrijf heeft namelijk een technische dienst waar ze op kunnen rekenen op de meest cruciale momenten. Technisch zijn is een vaardigheid waar niet iedereen over beschikt, en daarom zijn de experts op het gebied ontzettend belangrijk. Maak je geen zorgen als je (nog) geen ervaring hebt in de techniek of uit een totaal andere branche komt. Iedereen kan met de juiste omscholing een goede techneut worden. Ervaring doe je op op de werkvloer, en het mooie is dat er doorgroeimogelijkheden zijn.

Voor velen de redder in nood

Als techneut ben je iemand die nauwkeurig werkt en goed overzicht houdt. Je werkt graag met je handen en vind het leuk om van niets iets te maken. Als technisch medewerker ben je een echte maker. Hierdoor biedt het werk dat je verricht fysieke resultaten die je kunt aanraken en/of gebruiken. Dat is best iets om trots op te mogen zijn. Daarnaast ben je niet vies van een gezellig gesprek met je klant met een kopje koffie. Techneuten zijn voor veel mensen, en zeker particulieren de redder in nood. Dat komt omdat niet iedereen even handig en technisch is en afhankelijk zijn van een expert om bepaalde problemen in huis op te lossen, zoals bijvoorbeeld een cv-ketel die het niet meer doet. Dit maakt werken in de techniek dankbaar werk.

Alles behalve eentonig

Het is gevarieerd werk. Geen dag is hetzelfde als je werkt in de techniek. Elke dag kom je weer op nieuwe plekken en maak of repareer je nieuwe dingen. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om als techneut in een sleur te raken op het werk. Veel mensen die in de techniek werken zijn daarom ook vaak erg blij met hun baan. Je ziet veel van het land en ontmoet dagelijks nieuwe mensen om een babbeltje mee te maken. Zeker als je bij mensen thuis komt. En vergeet natuurlijk de gratis bakkies pleur en thee niet die je bij elk adres krijgt aangeboden. Dus als een gevarieerde dag met veel vrijheid beter klinkt dan een 9 tot 5 baan op een saai kantoor, dan is werken in de technische branche echt iets voor jou!

Geef een reactie