energie grootzakelijk

Waarom groene energie ook de juiste keuze is voor jouw bedrijf

Blog

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen op internet of televisie: steeds meer bedrijven in Nederland stappen over op groene energie grootzakelijk. Dat is niet heel vreemd, er zijn namelijk behoorlijk wat voordelen te vinden aan het afnemen van groene stroom. De Nederlandse overheid stimuleert ondernemers om duurzame stappen te ondernemen binnen hun bedrijf. Op die manier kunnen we met z’n allen een steentje bijdragen aan een betere wereld. Omdat het nog niet voor iedereen precies duidelijk is wat nou de voordelen zijn van groene stroom heb ik in dit artikel een paar redenen op een rij gezet waarom groene energie ook voor jouw bedrijf de beste keuze is. Lees je mee?

Duurzaamheid geeft je bedrijf een boost

Een goede reden waarom je over zou kunnen stappen op groene energie is omdat het aan kunnen tonen van duurzaamheid binnen je bedrijf zorgt voor een flinke boost binnen de onderneming. Waarom dat zo is? Heel simpel: klanten kiezen vandaag de dag sneller voor een bedrijf waar ook maar iets aan duurzaamheid wordt gedaan dan voor een bedrijf dat dat niet kan aantonen. Natuurlijk zijn er verschillende stappen die je kunt zetten om duurzamer te ondernemen, maar de meest eenvoudige stap is de overstap naar groene energie. Het afsluiten van groene stroom is een goed begin voor een bedrijf dat alsmaar duurzamer wil worden. Op die manier scoor je meer klanten en kan je winst dus flink omhoog gaan.

Groene stroom is voordelig

Daarnaast is het goed om te weten dat de overstap naar groene energie betekent dat je flink wat geld kunt besparen. Omdat de Nederlandse overheid het belangrijk vindt dat bedrijven in Nederland aantoonbaar iets aan duurzaamheid doen, zijn er diverse subsidies en vergoedingen beschikbaar gesteld. Bij het zelf opwekken van zakelijke groene energie kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een subsidie van de overheid, waarbij je uiteindelijk net zo veel (of weinig) geld kwijt bent aan groene energie als aan grijze energie. Omdat je je eigen energie opwekt, heb je de investering van de zonnepanelen er al na een aantal jaren uit en profiteer je uiteindelijk van gratis energie. Op Minder.nl lees je meer over het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen.

Steentje bijdragen aan een betere wereld

Tot slot is groene stroom uiteraard niet alleen beter voor jezelf en je bedrijf. Nog belangrijker is het feit dat de overstap op groene energie ervoor zorgt dat je je steentje bijdraagt aan een betere wereld. Deze vorm van energie is namelijk veel beter voor het behoud van de aarde dan grijze stroom. Bij het opwekken van grijze energie komt veel schadelijke CO2 vrij; bij het opwekken van groene energie is het aantal CO2-deeltjes al een stuk kleiner. Daarnaast wordt groene en dus duurzame energie gehaald uit natuurlijke bronnen in tegenstelling tot grijze energie die uit fossiele brandstoffen gehaald wordt. Kortom: er zijn eigenlijk geen redenen om niet te kiezen voor zakelijke groene energie. Ben je dus op zoek naar een manier om te beginnen met duurzaam ondernemen dan is de overstap op groene stroom al een goed begin.

Geef een reactie