Een regendouche: luxueus én vermindert stress!

Blog

Wil je iets aanpassen in je huis, maar weet je niet zo goed wat? Of wil je meer luxe in je leven, zonder daarvoor de deur uit te moeten? Ik denk dat ik dan precies de aanpassing heb die je zoekt. Een vriendin van me is haar huis aan het verbouwen, en ze vond luxe in de badkamer het allerbelangrijkst. Ze installeerde een type douche dat ik nog nooit had gezien. Hou je vast…: een regendouche!

Singing in the rain/shower

Wees gerust, een regendouche gebruikt geen regenwater in plaats van schoon water. Het woord ‘regen’ in de naam slaat op hoe het water naar beneden wordt gelaten, wat lijkt op en voelt als regen. Door een grote, vierkante of langwerpige rechthoekige douchekop te gebruiken, met veel kleine gaatjes, creëer je een soort waterval van regendruppels in je douchecabine. Het voelt kortom net als een warme regenbui. Meerdere mensen geven aan dat het een veel fijner gevoel is dan een normale douche ervaring, en ook helpt met stressvermindering. Ook kan je hem aan het plafond installeren voor een moderne look in je badkamer. Er zijn ook regendouches die met een andere, draagbare douchekop komen, zodat je kan wisselen tussen regendouche en ‘normale’ vasthoudbare douchekop.

Before you buy

Wel is een regendouche slechter voor het milieu dan een normale douche. Door de vele gaatjes in de regendouchekop verbruikt een regendouche bijna 2 keer zo veel water als een normale douchekop. Waar een normale douchekop ongeveer 10 liter water per minuut doorlaat, kan dit bij een regendouche oplopen tot 25 liter per minuut. Een waterbesparende douchekop laat maar 4,5 tot 6,5 liter per minuut door. Als je graag het klimaat bij wilt staan en minder water wilt verbruiken, is een regendouche dus misschien iets waar je toch twee keer over na moeten denken. Of heel kort douchen.

Een regendouche is de perfecte uitkomst als je relatief goedkoop meer luxe wilt aanbrengen in je badkamer. Het schijnt een ontzettend fijn en stress verlichtend gevoel te zijn. Als je overal goed over na denkt, zowel het waterverbruik als de prijs, dan zou ik zeggen; trakteer jezelf!

Geef een reactie