Boxsprings kopen: Waar moet ik op letten?

Blog

Wanneer je een boxspring wil kopen is het belangrijk dat je weet wat je zoekt in een bed. Wil je een boxspring kopen maar weet je niet waar je op moet letten, dan zijn hier een aantal punten om je de juiste richting op te wijzen.

De juiste matras

Het is natuurlijk erg aantrekkelijk zo een boxspring. De strakke design ziet er luxe uit en straalt voornamelijk comfort uit. Dit is echter niet genoeg om de keuze te maken. Er komt veel meer bij kijken om er zeker van te zijn welke boxspring bij jou past. Zo is het belangrijk dat de boxspring bij jouw voorkeur aansluit. Zak je liever helemaal weg in het bed, of heb je toch liever meer stevigheid? Kies hierbij zorgvuldig wat voor soort matras je daarvoor het beste kan aanschaffen. Ook je slaappositie is belangrijk om je keuze te maken. Ben je een rugslaper of slaap je op je zij? Je wil natuurlijk dat de matras de juiste ondersteuning biedt aan je lichaam. Dit verschilt per persoon. Voor de zijslapers onder ons, is het belangrijk om een matras te kiezen waarbij je schouders en je zij wegzakken in het matras om pijn te voorkomen bij het opstaan. Er zijn veel verschillende soorten matrassen, omdat elk lichaam andere eigenschappen en behoeftes heeft. Het is dus te adviseren langs te gaan bij een beddenwinkel voor de perfecte matras voor jouw lichaam en slaapgewoonten. 

Design

Ook is de uiterlijk van de boxspring van belang. Doordat je zelf de kleur kan kiezen, hoe je matras gestoft wordt, en je soort hoofd- en voetbord kiest, ontwerp je eigenlijk je eigen bed. Zorg er dan ook voor dat de boxspring past bij jouw kamer. Heb je een bepaalde inrichtingsstijl van de kamer, dan is het natuurlijk wel zo leuk om de boxspring daarop aan te sluiten. Wanneer je de juiste keuze hebt gemaakt qua design van het bed raak je er natuurlijk lang niet op uitgekeken en kan je langer genieten van jouw hemelse bed. 

Maten

Niet te vergeten, de metingen van het bed. Het is natuurlijk al bekend dat boxsprings redelijk hoog zijn. Dit wordt over het algemeen als prettig ervaren. Het is makkelijker in en uit te stappen van bed. Toch, kan dit per persoon verschillen. Voor de kortere mensen tussen ons kan dit natuurlijk vervelend zijn. Mocht dit het geval zijn, is het belangrijk om de hoogte van de bedbodem en het matras daarop aan te passen, en dus lagere varianten ervan te nemen. Daarnaast zijn de af afmetingen van het bed van belang. De standaard lengte van een boxspring is 200cm. Voor mensen boven de 1m80 wordt er echter een lengte van 220cm aangeraden. Ook is het verstandig rekening te houden met je slaapgedrag. Hou je van lekker rollen en ben je een wilde slaper, is het wel zo handig om een brede bed te nemen, voor extra beweegruimte. 

 

Geef een reactie